Opdrachtgevers

Fiep Westendorp Foundation 

Fiep! cover

In opdracht van de Fiep Westendorp Foundation en Stichting Kunstkrul heb ik in 2014 het liedje FIEP! geschreven. Het lied vertelt over de kunstenares Fiep Westendorp en is bedoeld voor het basisonderwijs. Het is een onderdeel van de leskisten over Fiep Westendorp die in 2014 door Stichting Kunstkrul zijn ontwikkeld.

Interesse in deze bijzondere leskisten en bijbehorende lesprogramma's? Neem dan contact op met Stichting Kunstkrul of met de Fiep Westendorp Foundation.

 

Leo Aussems (2010-heden)

Schrijven voor deze grote bekende in de wereld van educatie en kindermuziek inspireerde mij tot het schrijven van bijvoorbeeld “De “Bananenkoopman”, “Dierengeluiden” of “Kletskous”.
In 2011 werkten wij samen aan het liedje “Groen” dat speciaal werd geschreven in het kader van “2012, Het jaar van de historische buitenplaats”.

Kletskous (Tekst en muziek L. Anker en L. Aussems)

kletskousvoc

Verhalenfabriek (2009-heden)

"De teksten over de geschiedenis van Nederland, op de muziek van 50 bekende melodieën, zijn professioneel, to the point, met humor én aansluitend bij de belevingswereld van de doelgroep geschreven". (Verhalenfabriek, 2012)

De vijftig onderwerpen van de Canon van de Nederlandse Geschiedenis tot in detail verwerkt in vijftig bekende melodieën, van kerstlied tot Beatles. Zing mee en leer tegelijkertijd alles over de belangrijkste gebeurtenissen uit ons verleden.
Deze teksten worden momenteel gebruikt voor (cultuur)educatieve doeleinden op basisscholen en vormen de basis van het Canonconcert.

Enkele tekstfragmenten:

De Gasbel, een eindige schat (1959-2013)

Hunebedden(ong. 3000 voor Chr.)

Rembrandt (1606-1669)

canon