Stichting Kunstkrul

48fe86106d-logo SKK wit raleway

Sinds enkel jaren werk ik voor Stichting Kunstkrul die zich bezig houdt met cultuur- en erfgoed-educatie. Ik verzorg binnen de stichting het onderdeel muziek en maak daarbij natuurlijk gebruik van de door mij geschreven canon teksten of krijg opdrachten zoals die voor de Fiep Westendorp Stichting.

Basisscholen adviseer ik om eens op de website van Kunstkrul te kijken. Wie weet komt daar iets moois uit voort en komen we elkaar tegen!

Basisscholen

Ik geef op verschillende basisscholen muziekles. Het liefst gebruik ik voor die lessen zelfgeschreven liedjes die ik aanpas aan een bepaald thema of bijvoorbeeld aan een bepaalde periode van het jaar.

Dierengeluiden (tekst en muziek L. Anker en L. Aussems)(groep 1 t/m 4)

dierengeluiden voc defmp3

Zoek 't zelf uit! (tekst en muziek L. Anker)(groep 5 t/m 8)

Tekstfragment Zoek 't zelf uit!

“Zon op m'n bolletje” (groep 1 en 2)

"De kinderen hebben nog weken nadien gezongen en gedanst!" (een ouder van de 2e Daltonschool in Amsterdam)

Een muzikaal project voor groep 1 en 2 van de basisschool met 'warme' liedjes uit de tropen én uit Nederland! Ritmisch en vrolijk, speels en leerzaam!

Duur: 6 weken, inclusief eindpresentatie. Per klas 30 minuten les per keer.
€45,00 per 60 minuten

Bananenkoopman (tekst en muziek L. Anker en L. Aussems)

bananenkoopman vocmp3

"Zing je geschiedenis" (groep 5 t/m 8) 

"Omdat Lis zelf een professioneel zangcoach is kan ze de teksten en de liedjes in alle opzichten tot hun recht laten komen voor kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs". (Verhalenfabriek, 2012)

Al zingend alles te weten komen over de geschiedenis van Nederland en zijn inwoners? Samen een heleboel nieuwe woorden leren én interessante boeken lezen? Meesterschilder Rembrandt de hand schudden, zelf een grachtengordel bouwen of de vaarroutes van Michiel de Ruijter in kaart brengen?

Educatie kan heel dynamisch en creatief zijn, zonder dat dat de reguliere lesprogramma's in de weg hoeft te zitten. Kijk voor op maat gesneden (cultuur)-educatieve programma's op www.verhalenfabriek.nl, www.kunstkrul.nl of www.canonhelden.nl of neem contact op met LCA Tekst en Muziek.

Enkele tekstfragmenten:

Karel V (1500-1558)

De Stijl (1917-1931)

Buitenhuizen (17e en 18e eeuw)